WEDSTRIJD F.P. Houthalen-Genk - Minicup Lommel  2 - 4  (0-2)

DATUM 21-11-2003  21:15

DOELPUNTEN 5’ Dewit 0-1, 14’ Amraoui 0-2, 30’ Di Pasquale 1-2, 30’ Corens 1-3, 33. Fr. Coppola 2-3, 40’ Dewit 2-4.

VERSLAG De thuisjongens begonnen heel gedreven. Zij waren zo moeilijk te stuiten dat de bezoekers al vroeg tegen een zware foutenlast aankeken en daardoor het voorzichtig aan deden. Dewit tikte met enig meeval een vrijschop binnen (0-1) Lommel met counterkans verdubbelde nog voor de rust de score. De eerder saaie bedoening vroeg om een tegengoal en die viel ook midden de tweede helft(1-2). Lommel herstelde de kloof maar opnieuw werd de achterstand tot één doelpunt herleid (2-3). De voor Lommel debuterende Aabbassi voorkwam de gelijkmaker. De wedstrijd eindigde tot ongenoegen van de thuis aanhang, zoals hij begonnen was: met een goal van Dewit (2-4). Lommel krijgt door deze zege voorlopig tenminste vrije baan naar de playoffs. Enkel Bocholt blijft op gelijke hoogte aanklampen. Houthalen-Genk valt met zes punten achterstand terug en krijgt zelfs meteen een reeks achtervolgers in de rug. De vervroegde terugwedstrijd (19 december) tussen Bocholt en Lommel wint, gezien deze ontwikkeling, duidelijk aan belang.